Zet je medewerker(s) in het zonnetje!

Zet je medewerker(s) in het zonnetje!

Nu de lente is begonnen en we hopelijk steeds meer kunnen gaan genieten van de zon, is het op 18 april de tijd om de medewerkers eens in het zonnetje te zetten; het is namelijk de ‘dag van de medewerker’.

De dag van de medewerker is in de jaren vijftig in Amerika ontstaan en ging tot een jaar of twintig geleden nog door het leven als ‘secretaresse dag’, waarbij men de vrouwen destijds wou inspireren om een baan als secretaresse aan te nemen. Vandaag de dag gaat dit stereotyperende beeld natuurlijk niet meer op aangezien dergelijke functies tegenwoordig door iedereen (kunnen) worden uitgevoerd en doordat de functie ‘secretaresse’ qua inhoud sterk is veranderd, met daarbij een steeds breder wordend takenpakket.

Ongeacht de functie of het geslacht, alle medewerkers zijn belangrijk en dat is exact de reden waarom de ‘dag van de medewerker’ in het leven is geroepen.  Deze dag valt elk jaar op de derde donderdag van april. Zet het dus in de agenda en schenk deze dag wat extra aandacht aan jouw medewerkers (uiteraard verdienen zij eigenlijk het gehele jaar door aandacht). Of het nou met een bosje bloemen-, een chocoladereep-, een kaartje of wat anders is. Zet ze eens in het zonnetje, desnoods letterlijk (en geef ze een dagje vrij zodat ze van de zon kunnen genieten 😉). Dit wordt ongetwijfeld gewaardeerd en een gewaardeerde medewerker levert iedereen wat op (win/win dus!).

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×