Benut uw mogelijkheden binnen de werkkostenregeling

Het einde van het jaar is het moment om de balans op te maken of er nog vrije ruimte ter beschikking is in het kader van de Werkkostenregeling (WKR) 2021.

Van belang is om te weten dat u de vrije ruimte alleen kunt benutten in het betreffende jaar: er is geen mogelijkheid tot overheveling naar een ander jaar. Voor 2021 is de vrije ruimte 3% van de loonsom tot € 400.000. Boven deze loonsom bedraagt de vrije ruimte 1,18%. Voor 2022 wordt de hoogte van de vrije ruimte lager namelijk 1,7% tot een loonsom van € 400.000, boven deze loonsom bedraagt de vrije ruimte 1,18%. Komt het bedrag van de personele vergoedingen boven de vrije ruimte uit, dan betaalt u 80% eindheffing.

Als u gebruik wilt maken van de vrije ruimte welke nog over is voor dit jaar, kunt u onder andere denken aan sinterklaaspresentjes, kerstpakketten, netto bonussen, kerstdiner etcetera. Kijk online in ons systeem Xelio (powerd by Nmbrs) hoeveel vrije ruimte er is opgebouwd. Het overzicht van de vrije ruimte is te vinden onder salaris documenten (overzicht WKR).

Wilt u meer informatie over de werkkostenregeling of advies hoe hier mee om te gaan, neem dan contact op met uw contactpersoon bij Xelio.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×