Vakantiedagen

Vakantiedagen

Het is weer de tijd van het jaar waarin velen beginnen na te denken over de vakantieplannen. Het opnemen van vakantiedagen is van groot belang, vooral voor het behouden van een gezonde werk-privébalans. Het is de tijd om te ontspannen, op te laden en tijd door te brengen met dierbaren. Het is daarom essentieel dat medewerkers op de hoogte zijn van de regels en procedures die binnen jullie bedrijf gelden met betrekking tot het plannen en opnemen van vakantiedagen.

Voor medewerkers is het van belang om een overzicht te hebben van de vakantiedagen die ze hebben opgenomen en nog kunnen opnemen. Veel bedrijven bieden hiervoor een online portal aan, waar medewerkers makkelijk inzicht kunnen krijgen in hun vakantiedagen. Het bijhouden van vakantiedagen zorgt ervoor dat deze ook daadwerkelijk worden opgenomen en niet komen te vervallen.

Wettelijke vakantiedagen die niet zijn opgenomen, vervallen meestal na een half jaar na het kalenderjaar waarin ze zijn opgebouwd. Bovenwettelijke vakantiedagen hebben vaak een vervaltermijn van 5 jaar. Het is echter belangrijk om te vermelden dat bedrijven en organisaties eigen regels en afspraken kunnen maken en vastleggen met betrekking tot de vervaltermijn van vakantiedagen. Ook kan dit in een CAO geregeld zijn.

Het is dus raadzaam voor medewerkers om goed op de hoogte te zijn van de specifieke regels en procedures die binnen het bedrijf gelden met betrekking tot vakantiedagen. Door een duidelijk overzicht te hebben en op tijd vakantiedagen op te nemen kunnen medewerkers optimaal genieten van hun welverdiende rust en ontspanning, maar ben jij als werkgever ook in staat om zorg te dragen voor een goede bezetting op de werkvloer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om in ons systeem online vakantiedagen bij te houden? Neem dan contact op met ons.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×