Subsidie Praktijkleren

Subsidie Praktijkleren

Het loket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de aanvraag Subsidie Praktijkleren is weer geopend. Tot vrijdag 15 september 2023 kan er subsidie worden aangevraagd voor het schooljaar 2022/2023. Deze subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling (mits er aan de voorwaarden is voldaan). Per leerling kun je maximaal € 2.700,00 subsidie ontvangen per schooljaar.  Voor de horeca, recreatie, landbouw en conjunctuurgevoelige sectoren geldt nog een extra subsidie.

Voorwaarden

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen gelden per onderwijscategorie verschillende voorwaarden. Voor een MBO – BBL leerling geldt onder andere dat er een getekende praktijkovereenkomst moet zijn tussen de school, leerling en het erkende leerbedrijf. Ook moet er sprake zijn van een administratie waaruit blijkt hoe en welke kwalificaties van de beroepsvorming zijn behaald, maar ook een aanwezigheidsregistratie. Voor meer informatie over de voorwaarden verwijzen wij naar de website(s) van RVO, gesorteerd op onderwijscategorie:

–          Praktijkleren: voorwaarden voor het vmbo (rvo.nl)

–          Praktijkleren: voorwaarden voor het mbo (rvo.nl)

–          Praktijkleren: voorwaarden voor hbo (rvo.nl)

–          Praktijkleren: voorwaarden voor promovendi en toio’s (rvo.nl)

–          Praktijkleren: voorwaarden voor praktijkonderwijs (rvo.nl)

–          Praktijkleren: voorwaarden voor het vso (rvo.nl)

Heb je een leerling in dienst waarvoor je mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie is het raadzaam ons op de hoogte te stellen. Voor een BBL-er met een contract voor bepaalde tijd mag namelijk de lage WW premie worden toegepast.

Aanvragen

Het aanvragen kun je doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) tot uiterlijk 15 september 17.00 uur. Wij kunnen deze aanvraag ook voor je verzorgen bij het RVO. Wij ontvangen dan graag zo spoedig mogelijk bericht, maar uiterlijk 1 augustus 2023, zodat wij in de maanden juli en augustus de aanvragen kunnen inplannen en zorgdragen voor een tijdige inzending. Voor het aanvragen van de subsidie hebben wij de getekende praktijkovereenkomst nodig en een machtiging dat wij de Subsidieregeling Praktijkleren namens jullie mogen aanvragen.

Wens je meer informatie over de Subsidieregeling Praktijkleren of verdere ondersteuning hieromtrent? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van Xelio, wij helpen je graag met de aanvraag.

Met ons samenwerken?

Meer info
2
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×