Sluitingsdatum definitieve aanvraag NOW

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is per 1 oktober 2021 beëindigd. Vanaf het voorjaar van 2020 was het mogelijk om over verschillende periodes een voorschot op de tegemoetkoming NOW aan te vragen. Dit om het omzetverlies ten gevolge van de coronacrisis tegemoet te komen. Over de eerste periode dient men voor 31 oktober a.s. een vaststelling aan te vragen.

Heeft u een voorschot aangevraagd voor de eerste NOW periode? Dan dient u deze voor 31 oktober 2021 definitief aan te vragen. Op 31 oktober 2021 sluit namelijk het vaststellingsloket voor NOW 1.0. De tweede periode is tot en met 5 januari 2022 definitief aan te vragen. De definitieve tegemoetkoming wordt vastgesteld op basis van het feitelijke omzetverlies en de loonsom over de desbetreffende periode.

Bent u te laat met het aanvragen van een vaststelling voor de NOW 1? Houdt er dan rekening mee dat het UWV automatische het gehele bedrag terugvordert. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw accountant of relatiebeheerder. Hij of zij helpt u graag verder.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×