Het belang van salarisindeling naar de functiegroepen uit de cao

Het belang van salarisindeling naar de functiegroepen uit de cao

Veel cao’s worden of zijn inmiddels vernieuwd. Daar is steeds vaker sprake van een cao-verhoging tot het maximum van een loonschaal. Is het salaris van de medewerker niet ingedeeld volgens een loonschaal van de betreffende cao? Dan is de cao-verhoging op het huidige bruto salaris van toepassing. Dit kan een forse loonsverhoging tot gevolg hebben, waar je in je begroting geen rekening mee gehouden hebt.

Als voorbeeld een kleine impressie van de nieuwe CAO Retail Non-Food, ingangsdatum januari 2023:

Loonsverhoging van 7,46% voor alle schaallonen en de lonen van de medewerkers die niet meer verdienen dan het maximum van hun schaal. Heb je het salaris niet volgens een functieschaal ingedeeld dan is de loonsverhoging van 7,46% van toepassing. Medewerkers die meer verdienen dan het maximum van hun schaal per 1 januari 2023 maar niet meer dan € 4.400 per maand, ontvangen een eenmalige uitkering van 2,5 procent over het loon van juni 2022 tot en met mei 2023.

Het is dus steeds belangrijker het salaris van medewerkers in te delen volgens de functie-indeling van de CAO. Ook voor medewerkers is er dan duidelijkheid over de hoogte van het bruto salaris en de mogelijkheden tot groei. Tevens is er dan de mogelijkheid om een jaarlijkse trede-verhoging toe te passen. Dit is voor medewerkers een mooie stimulans.

Wil je meer weten over de indeling in functiegroepen volgens de CAO? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Xelio.

 

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×