Hoe kan ik mijn medewerkers ondersteunen tijdens een vastenperiode?

Hoe kan ik mijn medewerkers ondersteunen tijdens een vastenperiode?
Vastentijd – Hoe kan ik mijn medewerkers tijdens een vastenperiode ondersteunen?

Binnen veel culturen en religies zie je periodes van vasten terug. Voor medewerkers die vasten kan dit een uitdagende periode zijn, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Als werkgever wil je graag dat jouw medewerkers zich ongeacht hun achtergrond zich altijd welkom, gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Het ondersteunen van jouw medewerkers in een periode van vastentijd kan hier aan bijdragen. Een paar tips om jouw medewerkers hierbij te ondersteunen:

– Kijk of het mogelijk is om flexibele werktijden aan te bieden. Op deze wijze kun je bijdragen aan rust en tijd die medewerkers mogelijk nodig hebben in de vastenperiode.
– Probeer activiteiten die op de agenda staan te plannen buiten de vastentijd of zorg dat medewerkers ondanks hun periode van vasten wel kunnen deelnemen.
– Creëer een ruimte voor bezinning. Dit kan bijvoorbeeld een stilteruimte zijn waar de medewerker zich kan terugtrekken voor reflectie of eventueel voor gebed.
– Van belang is om als werkgever bewust te zijn wat vasten voor effect heeft op de gezondheid en het welzijn van je medewerker. Probeer je hierin te verdiepen en leer tevens meer over de redenen achter het vasten. Op deze wijze maakt het jou in staat om begrip te tonen aan jouw medewerkers.

Door bewust om te gaan met medewerkers in die vasten kun je bijdragen aan een succesvolle en zinvolle vastenperiode van jouw medewerker(s).

Want wat telt zijn de mensen.

Met ons samenwerken?

Meer info
2
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×