De week van de RI&E

De week van de RI&E

Heb je wel eens gehoord van een Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)? Het komt vaak voor dat ondernemers geen idee hebben wanneer we hen vragen of ze een RI&E hebben, maar wist je dat de RI&E al sinds 1994 verplicht is voor elke organisatie? Zelfs als je maar één werknemer hebt! Alleen Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers) vormen hierop een uitzondering.

Wat is een RI&E?

In de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) analyseert een werkgever alle mogelijke risico’s op de werkvloer. Vervolgens stelt hij een plan op om deze risico’s te beheersen. Het hoofddoel van de RI&E is het voorkomen of minimaliseren van gezondheidsklachten en ongevallen. Dit is van groot belang voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Het resulteert niet alleen in minder ziekteverzuim, maar draagt ook bij aan het werkplezier en de productiviteit.

Veel kleinere bedrijven hebben geen RI&E, omdat ze niet op de hoogte zijn van deze verplichting of omdat ze denken dat het alleen geldt voor grotere organisaties of bedrijven in de productie- en logistieke sector. Sommigen denken zelfs dat ze geen RI&E nodig hebben omdat ze al andere certificaten hebben.

Week van de RI&E

Extra aandacht voor de RI&E is dus geen overbodige luxe. Daarom vindt van 10 tot en met 14 juni wederom de week van de RI&E plaats. Tijdens deze week worden best practices gedeeld en kun je meer informatie vinden op: http://www.weekvanderie.nl/

Zorg ervoor dat veiligheid op de werkvloer een prioriteit is en dat alle arbeidsrisico’s in kaart zijn gebracht.

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer zijn belangrijk, dus laten we ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt! Onze adviseurs staan klaar om jouw organisatie te helpen!

 

 

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×