Co2-registratieplicht mobiliteit uitgesteld naar 1 juli 2024

In het klimaatakkoord van 2019 zijn afspraken gemaakt over het verminderen van CO2-uitstoot. Anderhalf megaton CO2 minder uitstoot in 2030 is een van de afspraken in dit akkoord.

De Co2-registratieplicht mobiliteit voor werkgevers met 100 werknemers en meer is uitgesteld van 1 januari 2024 naar 1 juli 2024.

Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers met 100 werknemer en meer verplicht gegevens aan te leveren over het woon-werk en zakelijk verkeer van werknemers.

Waarom is de registratieplicht uitgesteld tot 1 juli 2024?

De Raad van State heeft gevraagd om meer duidelijkheid in de toelichting over het besluit. Het is niet haalbaar om de registratieplicht per 1 januari 2023 in te voeren omdat er een minimale invoertermijn van twee maanden is. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft daarom een uitstel tot 1 juli 2024 voorgesteld.

Wat moet je als werkgever doorgeven?

Alle zakelijke ritten en woon-werkverkeer van alle werknemers in Nederland. Reizen waarvoor jouw werknemers een financiële vergoeding ontvangen of waar de werknemer een auto of ander vervoersmiddel gebruikt. Wat geef je exact door?

  • Aantal kilometers
  • Het gebruikte vervoersmiddel
  • Soort brandstof

De gegevens moeten uiterlijk 30 juni van het daaropvolgende kalenderjaar door gegeven zijn. De RVO  (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) zal een digitaal platform beschikbaar stellen voor het doorgeven van gegevens.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×