CO2 rapportageplicht voor werkgevers met 100+ werknemers

CO2 rapportageplicht voor werkgevers met 100+ werknemers

Nederland heeft afspraken gemaakt om de CO2-uitstoot te reduceren. De uitstoot van zakelijk- en woon-werkverkeer is verantwoordelijk voor een groot deel van die uitstoot. Hierdoor zijn organisaties met meer dan 100 werknemers per 1 januari 2024 verplicht om te rapporteren over het zakelijke- en woon-werkverkeer van de werknemers.

Rapportage

Jaarlijks zal de organisatie een rapportage moeten indienen over het voorgaande jaar. Voor 2024 geldt dat de gevraagde gegevens uiterlijk 30 juni 2025 ingezonden moeten zijn. Dit is de rapportageverplichting Werkgebonden PersonenMobiliteit (WPM). Welke gegevens er precies nodig zijn staan in de handreiking Gegevensverzameling werkgebonden personenmobiliteit.

De omgevingsdienst, een overheidsdienst bestaande uit deskundigen die met gemeenten en provincies samenwerken, is verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de rapportageverplichting.

2023

In 2023 geldt de rapportageverplichting nog niet. Je kunt sinds 16 mei 2023 wel vrijwillig gegevens indienen. Alle organisaties mogen dat doen, ook die met minder dan 100 werknemers (voor deze organisaties die vrijwillig rapporteren worden de gegevens niet doorgestuurd naar de omgevingsdienst). Zo kun je de CO2-uitstoot van de werkgebonden personenmobiliteit binnen de organisatie in kaart brengen.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×