Niet vergeten: Aangifte inkomstenbelasting 2023.

Niet vergeten: Aangifte inkomstenbelasting 2023.

De tijd vliegt. We hebben het jaar 2023 alweer een tijdje achter ons gelaten en het eerste kwartaal van 2024 er al bijna opzitten. Dat betekent maar één ding, de lente staat voor de deur!

Of nou ja, twee dingen, de aangifte inkomstenbelasting moet namelijk ook weer worden gedaan. Vanaf 1 maart 2024 kunnen de aangiftes over 2023 weer worden gedaan en ze moeten uiterlijk 1 mei 2024 binnen zijn. Wanneer je de aangifte voor 1 april 2024 hebt ingeleverd, dan ontvang je uiterlijk 1 juli 2024 bericht van de Belastingdienst.

Ondanks het feit dat de Belastingdienst de aangifte tegenwoordig heeft vereenvoudigd en veel gegevens reeds gevuld zijn, is het belangrijk om de gegevens goed te controleren. Hou daarvoor in ieder geval je jaaropgave(n) altijd bij de hand wanneer je de aangifte gaat doen. Op de jaaropgave staan namelijk een aantal belangrijke gegevens welke je nodig hebt voor de aangifte inkomstenbelasting maar wat betekenen deze termen en bedragen nou eigenlijk? In de bijlage hebben wij de belangrijkste termen uitgelegd.

Succes met de aangifte!

Download onze handige toelichting op de jaaropgave

 

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×