Uitstel betalen vakantiegeld, mag dat?

Uitstel betalen vakantiegeld, mag dat?

Het zou bedrijven nu goed uitkomen als het vakantiegeld flink wordt uitgesteld of zelfs afgesteld. Maar mag dat zomaar?
Van afstel is geen sprake, werknemers hebben recht op een vakantiebijslag van 8 procent van het loon.
Er kan wel worden afgeweken van de datum waarop het vakantiegeld wordt uitgekeerd, maar alleen als de werkgever en werknemer individueel akkoord zijn over een ander tijdstip van betaling in een schriftelijke overeenkomst. Het vakantiegeld kan dan bijvoorbeeld gespreid worden uitgekeerd.

Het uitstel van betaling mag niet te lang duren, want het vakantiegeld moet tenminste één keer per kalenderjaar worden uitgekeerd. Wordt het vakantiegeld te laat uitbetaald – dus na de reguliere datum in mei of juni, of de uitsteldatum – dan kan dat de werkgever extra geld kosten. Werknemer kan verhoging vakantiegeld en rente eisen.

Coronacrisis: uitzonderlijke periode
De coronacrisis waarin we nu verkeren is echter een uitzonderlijke periode. Het zou goed kunnen dat je als werknemer niet op je strepen staat, maar gebruikmaakt van de wettelijke mogelijkheid om akkoord te gaan met uitstel van het vakantiegeld.

Roep iedereen bij elkaar en vertel ze dat je binnen twee weken met een voorstel komt. En nogmaals: dit ontslaat de werkgever niet van de plicht om vakantiegeld uit te betalen. Dus maak duidelijke afspraken wanneer je wel gaat betalen, alleen als de werkgever en werknemer individueel akkoord hebben kan er sprake zijn van uitstel. Advies, leg dit goed vast!

Met ons samenwerken?

Word partner
0
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×