Aanvragen van de Subsidie Praktijkleren

Aanvragen van de Subsidie Praktijkleren

De Subsidie Praktijkleren is een regeling om werkgevers te stimuleren praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding. Per opleidingsniveau gelden er verschillende criteria. Afhankelijk van deze criteria kom je als werkgever mogelijk in aanmerking voor deze subsidie. Kom je in aanmerking, dan kun je maximaal € 2.700,- subsidie aanvragen per praktijkplaats of werkleerplaats per schooljaar. Jaarlijks kun je dit na afloop van een schooljaar aanvragen. In juni start de aanvraagperiode over het schooljaar 2023-2024.

Vanaf maandag 3 juni 2024 9.00 uur is het mogelijk aanvragen in te dienen voor de Subsidie Praktijkleren. Omdat dit na afloop van het schooljaar moet, wordt de aanvraag vaak niet eerder dan eind juli gedaan.

Vanaf 2024 moet de subsidieaanvraag via het nieuwe aanvraagportaal van RVO worden ingediend. Wil je zelf de Subsidie Praktijkleren aanvragen dan heb je e-herkenning nodig. Wil jij dat wij dit voor je doen dan hebben we een ketenmachtiging nodig.

Een goede voorbereiding van de aanvraag is belangrijk.

 • Zorg voor e-herkenning of een ketenmachtiging via ons.
 • Bekijk wat wel of niet voor subsidie in aanmerking komt. Subsidieregeling praktijkleren (rvo.nl). Wanneer je twijfelt kunnen wij dit voor je nakijken.
 • Zorg dat jouw administratie op orde is. Tijdens een beoordeling van jouw aanvraag kan het RVO de volgende stukken opvragen:
  1. Een geldige praktijkleerovereenkomst (POK) die is afgesloten tussen student, werkgever en onderwijsinstelling.
  2. Een aanwezigheidsadministratie van de student(en) binnen jouw organisatie op dag en weekbasis in de aangevraagde weken.
  3. Een begeleidingsadministratie en onderbouwing van de voortgang van de student(en) in het kader van de opleiding in de praktijk binnen jouw organisatie in de aanvraagperiode.
  4. Het behaalde diploma van de studenten als de opleiding is afgerond.
 • Bepaal het aantal weken begeleiding binnen de aanvraagperiode. Dit gaat om de weken dat er begeleiding is geweest. Als het goed is kun je dit eenvoudig uit jouw urenadministratie halen. Het is ook belangrijk om te weten of er een diploma is behaald voor het einde van de overeenkomst.
 • Dien de aanvraag op tijd in. De subsidieaanvragen kunnen tot dinsdag 17 september 17.00 uur ingediend worden.
 • Het RVO zal alleen nog digitaal post versturen. Als wij de aanvragen hebben ingediend dan ontvangen wij daar een bevestiging van per mail. Deze sturen wij naar jou door. Wanneer het Rvo aanvullende gegevens opvraagt zullen wij deze ook naar jou doorsturen. Controleer daarom regelmatig jouw mail.

Het aanvragen van de Subsidie praktijkleren kun je doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wij kunnen deze aanvraag ook voor je verzorgen bij het RVO. Wij ontvangen dan graag zo spoedig mogelijk bericht, maar uiterlijk 1 augustus 2024, zodat wij in de maanden juli en augustus de aanvragen kunnen inplannen en zorgdragen voor een tijdige inzending.

Wens je meer informatie over de Subsidieregeling Praktijkleren of verdere ondersteuning hieromtrent? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van Xelio, wij helpen je graag met de aanvraag.

Met ons samenwerken?

Meer info
1
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×